SON DAKİKA
hava
Google News

HALK ÜST GEÇİT İSTİYOR

Birçok kişinin hayatını kaybetmesine neden olan kazalarla gündem olmaya devam eden Siirt Çevreyolu için halk acil olarak üst geçit yapılması çağrısında bulundu.

Son Güncelleme :

2019-06-11 18:33:18

HALK ÜST GEÇİT İSTİYOR

Birkaç gün önce Siirt çevreyolunda bisikletiyle seyir halinde olan 13 yaşındaki Şahir uysal, panelvan tipi bir aracın çarpması sonucu ağır yaralanmış ve Bölge Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti. Çevreyoluna bir an önce üst geçit yapılması için yetkilileri göreve çağıran vatandaşlar, aksi halde yolun can almaya devam edeceğini belirttiler.

“ARTIK ÖLÜMLER YAŞANMASIN”

Çevreyolu esnaflarından İbrahim Ayayna, “ Siirt çevreyolu inşa edildiğinde fazla nüfus yoğunluğu ve yapılar yoktu. Son 3-5 yılda bu yapılar ve nüfus çoğaldı. Caddede her gün kazalar oluyordu, her gün ölümler ve yaralanmalar oluyordu. Esnafların ve mahalle muhtarının girişimiyle Karayolları Müdürlüğü tarafından yol boyunca demir korkuluklar monte edildi. Ama insanlar buna rağmen bu korkulukları üstünden atlayıp, gidip gelebiliyorlar. Bu da ayrı bir tehlike arz ediyor, çünkü yüksekliği az. Yani insanlar rahatlıkla üzerinden atlayabiliyorlar. Ayrıca bu korkuluklar mahalleler arasındaki bağlantıyı kesmiş oldu. İnsanlar karşıda bulunan, camiye, markete ya da durağa gitmekte zorluk yaşıyorlar. Yaya geçişler var ama her yaya geçişi arasındaki mesafe 400-500 metreyi buluyor. Yaşlılar var, hastalar var, çoluk- çocuk var. Artık ölümlerin yaşanmasını istemiyoruz. O yüzden acil olarak üst geçit lazım” dedi.

“BİR DEĞİL BİR KAÇ ÜST GEÇİT GEREKLİ”

TPAO Bulvarı üzerinde oto yıkamacılık yapan Hasan Gökmen, Yol boyunca sadece Altın Dilim Pastanesi yanında üst geçit olduğunu ancak buradan itibaren tüm çevreyolu boyunca bir tek üst geçidin olmadığını hatırlattı.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.