SON DAKİKA
hava
Google News

HASANKEYF’İN TANITIMA İHTİYACI VAR!

TRT Kürdi'nin Yerel Gündem programına katılan ASKON Batman Şube Başkanı M. Selman Nasıroğlu, tarihi kent Hasankeyf'in daha fazla tanıtıma ihtiyacı olduğuna vurgu yaptı.

Son Güncelleme :

2019-04-30 17:39:56

HASANKEYF’İN TANITIMA İHTİYACI VAR!

Hasankeyf'te yayın yapılan TRT Kürdi’nin “Yerel Gündem” programına katılan ASKON Batman Şube Başkanı Selman Nasıroğlu, turizmin yerel ekonomiye katkısının büyük olacağını belirtti. Eski ve yeni Hasankeyf'in konuşulduğu programda değerlendirme yapan Nasıroğlu; "Elimizde bu denli tarihi zenginlikleri olan antik kentimizi maalesef değerlendiremiyoruz. Bizim çok hızlı bir şekilde yeni yerleşim yerinde otelleri, lokantaları faaliyete sokmamız lazım. Tur operatör sahipleri ve ulusal yayın organlarını buraya davet edip, daha fazla tanıtımını yapmamız gerekir. Ne kadar turist o kadar iş, aş ve yerel ekonomiye katkı sunmak demektir. Bu kadar eski bir tarihe sahip olan Hasankeyf'in hala hem ülke, hem de dünyada tanıtımını yapamadık. Biz yerli ve yabancı turistleri antik kentimize çekebilirsek, binlerce insana aş kapısı açılmış olacak. Bu nedenle artık kısır döngüden kurtulmamız ve ülke gündemine yeni Hasankeyf'i deyim yerindeyse iyi pazarlamamız gerekiyor” dedi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.