SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

ÖZ BÜRO İŞ’TEN GAZETEMİZE ZİYARET

Hak İş Konfederasyonu’na bağlı Öz Büro İş Sendikası Batman İl Başkanı Ufuk Açıkgöz, gazetemizi ziyaret ederek, önemli açıklamalarda bulundu.

Son Güncelleme :

2019-01-28 17:32:09

ÖZ BÜRO İŞ’TEN GAZETEMİZE ZİYARET

Öz Büro İş Sendikası İl Başkanı Ufuk Açıkgöz ve İl Sekreteri Nurullah Öksüz ile beraber Batman Basın Derneği Başkanı ve Tarafsız Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Cebrail Uyanık’ı makamında ziyaret etti.

Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette konuşan Açıkgöz, “kangren haline gelen taşeron meselesine son noktayı koyan Cumhurbaşkanımıza kendi ve üyelerimiz adına teşekkür ediyoruz. Maaşlarımız yattı mı, hizmet ihaleleri sonuçlandı mı, acaba yarın ne olur gibi kaygılarımız son bulmuştur. Kapsam içine giren arkadaşlarımız adına sevinirken, HBYS, KİT, görüntüleme, yemek, şoför gibi hizmet alımında çalışan kardeşlerimizin kapsam dışında kalması bizleri üzdü. Kadro almayan arkadaşlarımız için sendika olarak mücadelemiz devam etmektedir. Bu sorunun da çözüme kavuşacağına, Cumhurbaşkanımızın bu sorunu çözeceğine inancımız tamdır. Enflasyondaki değişikliğe karşı üyelerimiz kadro almış olmasına rağmen fark alamadı. Nisan ayında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayınlanmış ve 2020 Ekim ayına kadar sürecek olan toplu iş sözleşmesinin mali, ekonomik ve sosyal hakları şu an uygulanabilir düzeyde değildir. Eski ve yeni işçi ayrımına sebep olan bu sözleşme bir an önce sonlandırılmalıdır. İşçilerimize Enflasyon farkı ödenmeli ve TİS kapsamına alınmalı. Geçiş süreciyle beraber kurumlarda ortaya çıkan sorunların da takipçiyiz” ifadesini kullandı.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.