SON DAKİKA
hava
Google News

HÜDA PAR’dan oda TV açıklaması

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, Peygamber Efendimize ve İslam’a yönelik hakaret içerikli yayınlar paylaşan oda TV hakkında açıklamada bulundu.

Son Güncelleme :

2019-01-03 16:39:42

HÜDA PAR’dan oda TV açıklaması

Şahin açıklamasında, “Sevgili Peygamberimize ve Aziz İslam’ın mukaddesatlarına yönelik zaman zaman hakaretler edilmekte ve toplumun dini değerleri alenen aşağılanmaktadır. Ceza kanunu, İslam dinine yönelik hakaretleri bertaraf etme fonksiyonundan yoksundur. Nitekim toplum huzurunu bozmaya müsait olan bu provokatif söylemler çoğunlukla cezasız kalmakta ve tek düzenleme olan “Halkı kin veya düşmanlığa sevk etme veya aşağılama” suçundan çoğu zaman unsur eksikliği sebebiyle işlem yapılmamaktadır. Yine en basit hakaret suçlarında dahi harekete geçen hatta toplumda infialin önüne geçmek için tutuklama talep eden soruşturma makamları, hakaretin yöneldiği unsur Aziz İslam olunca aynı duyarlılığı göstermemektedir. Hukukun toplumun inanç, ahlak ve değerleriyle paralel olması gerekir. İslam mukaddesatına yönelik saldırıların toplumda bir kargaşaya sebep olmaması için yasal düzenlemelerin gözden geçirilmesi ve müstakil bir madde olarak Türk Ceza Kanununa eklenmesi lazımdır. Hiç kimsenin düşünce ve ifade özgürlüğünü bahane ederek dünya Müslümanlarının ve halkımızın inançlarına ve kutsallarına hürmetsizlik etmeye ve dil uzatmaya hakkının olmadığını hatırlatıyor, bu konuda bir bütün olarak Müslüman toplumumuzu inisiyatif almaya davet ediyor, değerlerimize saldıran bu batak kurumları ve şarlatanlarını telin ediyoruz. Bundan sonra da Aziz İslam’a ve Sevgili Peygamberimize yönelik bütün saldırı ve hakaretlere karşı durup sessiz kalmayacağımızı kamuoyu aracılığıyla herkese duyuruyoruz” dedi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.