SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

Cami için köprü inşa edildi

ILISU Barajı ve HES projesinden etkilenen Batman'ın Hasankeyf ilçesindeki tarihi eserlerden 4 bin 600 tonluk Eyyubi Camisi'nin taşınması için köprü inşa edildi. Cami 2 parça halinde 3 ay içerisinde tanınacak.

Son Güncelleme :

2018-11-19 15:30:36

Cami için köprü inşa edildi

Batman’ın tarihi Hasankeyf ilçesindeki Ilısu Barajı nedeniyle sular altında kalacak eserleri korumaya yönelik düzenlenen çalışmalar kapsamında, Zeynel Bey Türbesi ve Artuklu Hamamı, İmam Abdullah Zaviyesi ve Hasankeyf Kalesi Orta Kapısı yeni yerine taşındı. DSİ'den edinilen bilgilere göre taşınma çalışmaları kapsamında Sultan Süleyman Külliye Minaresi ile Er-Rızık Cami Minaresi taş taş sökülerek taşınmaya devam edilirken Eyyubi (Kızlar) Camii de taşınacak. Yaklaşık 4 bin 600 ton olduğu tahmin edilen tarihi Eyyubi Camii'nin taşınması için Dicle Nehri üzerinde 104 metre uzunluğunda 12 menfezden oluşan bir köprü yapıldı. Tarihi eserin yaklaşık olarak 3 ay içerisinde taşınması planlanıyor.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.