SON DAKİKA
hava
Google News

“Kur'an dersi zorunlu olmalıdır”

Sadece yaz tatilinde Kur'an eğitimin verilmesinin yetersiz olduğuna dikkat çeken İttihadul Ulema Genel Başkan Yardımcısı Molla Beşir Şimşek, Kur'an dersinin bütün okullarda zorunlu olarak okutulması gerektiğini belirtti.

Son Güncelleme :

2018-08-13 16:13:48

“Kur'an dersi zorunlu olmalıdır”

Yaz Kur’an kurslarındaki derslerin daha faydalı, verimli ve kurumsal olabilmesi için nelerin yapılabileceğini açıklayan Âlimler ve Medreseler Birliği (İttihadul Ulema) Genel Başkan Yardımcısı Molla Beşir Şimşek, Kur’an-ı Kerim eğitimi yaz kurslarıyla sınırlı kalmaması gerektiğini vurguladı

Şimşek, hayatın her alanında Kur’an-ı Kerim'in okunup öğretilmesi için başta camiler, Kur’an kurslar, medreseler, okullar ve tüm mekânların buna uygun hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

Şimşek, " İbrahim süresinde, 'Bu Kur'an, Rablerinin izniyle insanları karanlıklardan aydınlığa, mutlak güç sahibi ve övgüye lâyık, göklerdeki ve yerdeki her şey kendisine ait olan Allah’ın yoluna çıkarman için sana indirdiğimiz bir kitaptır.' Belirtildiği gibi toplumumuzun içinde bulunmuş olduğu karanlıklardan yani, küfürden, şirkten, cehaletten, hayasızlıktan, iffetsizlikten ve insanlara zarar veren ahlaklardan kurtulmasının tek çaresi Kur’an-ı Kerimdir." dedi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.