SON DAKİKA
hava
Google News

Toprak’tan velilere tavsiye

İmam hatip okullarının hem dini hem de fenni ilimlerin görüldüğü okullar olduğunu söyleyen Kozluk İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Toprak, velilere çocuklarını imam hatip okullarına gönderme tavsiyesinde bulundu.

Son Güncelleme :

2018-08-08 16:41:26

Toprak’tan velilere tavsiye

İmam hatip liselerinde görülen derslerle ilgili bilgi veren Toprak, diğer liselerinde karma eğitim modeli uygulandığını, imam hatip liselerinde ise kız-erkek ayrı okullarda eğitim görüldüğünü vurguladı.

Toprak, "9’uncu sınıfta öğrencilerimiz 6 saat matematik, 5 saat Türk dili ve edebiyatı, 5 saat İngilizce, 2 saat tarih, 2 saat coğrafya, 2 saat fizik, 2 saat kimya, 2 saat biyoloji, 2 saat beden eğitimi, bir saat sağlık ve trafik dersinin yanında 4 saat Arapça, 5 saat Kur'an-ı kerim ve bir saat temel dini bilgiler dersi görmektedirler. Ayrıca imam hatip liselerinde okuyan öğrencilerimiz 11’inci sınıfta 16 saat, 12’inci sınıfta 18 saat seçmeli ders seçerek ihtiyaç duyduğu alanda kendini yetiştirme imkânı bulmaktadır. Örneğin sayısal alanda üniversiteye hazırlanmak isteyen bir 11. Sınıf öğrencisi öğrenci imam hatip lisesinde 6 saat matematik, 4 saat fizik, 4 saat kimya, 2 saat biyoloji dersi seçebilme imkânına sahiptir." dedi.

“İMAM HATİP LİSELERİMİZDE KARMA EĞİTİM YOK

Meslek derslerinin yanında üniversiteye temel oluşturabilecek derslerin de okutulmasının öğrencilere bir avantaj olduğunu kaydeden Toprak, ilçenin diğer liselerinde karma eğitim modeli uygulanırken imam hatip liselerinde kız-erkek ayrı okullarda eğitim görüldüğünü belirterek şunları söyledi:

"Hem kız hem de erkek imam hatip lisesinde sayısal, sözel, eşit ağırlık ve yabancı dil bölümlerinin mevcuttur. Bu okullardan mezun olan öğrencilerin ilahiyat ve eğitim fakültelerinin yanında mühendislik ve veterinerlik gibi sayısal alanda öğrenci alan fakültelere de yerleştikleri göz önünde bulundurulduğunda son zamanlarda imam hatip liselerimizde ciddi bir gelişmenin olduğu görülmektedir. Ayrıca ilçemizin diğer liselerinde karma eğitim modeli mevcutken imam hatip liselerinde kız ve erkek ayrı okullarda eğitim alınabiliyor. Bu da bazı velilerimiz için bir dezavantajdır."

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.